Bio

Είμαι η Ασκαρίδου Βικτώρια ,γεννήθηκα το 1964 και αισίως διανύω το ηλιοβασίλεμα της ζωής αυτής .

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και νομίζω ότι από την παιδική μου ηλικία ήξερα τι θέλω να γίνω……ψυχολόγος.
Τελειώνοντας το Αμερικάνικο Κολλέγιο, σπούδασα ψυχολογία και έκανα πρακτική στο Δημόσιο ψυχιατρείο και σε μια ιδιωτική ψυχιατρική κλινική.

Στο Δημόσιο ψυχιατρείο, μπήκα σε ένα πρόγραμμα επανένταξης χρόνιων ασθενών , όπου η απογοήτευση ήταν πολύ μεγάλη.
Στα 25 μου λοιπόν, πίστεψα ότι η βοήθεια μου είναι χωρίς νόημα και χωρίς αποτέλεσμα.
Τα παράτησα και άλλαξα πορεία και επάγγελμα…

Μέχρι την στιγμή που έκανα την κόρη μου.


Άρχισα πάλι να ασχολούμαι με την ψυχολογία , να διαβάζω βιβλία και να πηγαίνω σε ομάδες γονέων στο Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας.
Εκεί μου πρότειναν να κάνω την εκπαίδευση για συντονίστρια αντλεριανών ομάδων και έτσι βρέθηκα να κάνω ομάδες γονέων και αυτογνωσίας στο Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας.
Ήταν η εποχή που μεγάλωνα τα παιδιά μου και δεν δούλευα και ο εθελοντισμός με γέμιζε και μου έδινε πολύ ενέργεια.

Μεγαλώνοντας τα πhomepics_1_1 (1)αιδιά μου, βρίσκω την ευκαιρία να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου σαν ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.
Ως ψυχοθεραπεύτρια Gestalt έκανα εθελοντισμό στις φυλακές και ατομικές θεραπείες στην ΧΕΝ για κακοποιημένες γυναίκες.

Πιστεύω ότι ένας ψυχολόγος χρειάζεται πάντα να μαθαίνει,να εξελίσσεται,να περπατάει σε μονοπάτια που τον δυσκολεύουν και τον θεραπεύουν.. .  να συνεχίζει την προσωπική του ανάπτυξη δια βίου γιατί το σημαντικότερο εργαλείο για την δουλειά του είναι ο εαυτός του.
Έτσι, συνέχισα με την εκπαίδευσή μου, στην θεραπευτική ύπνωση, που είναι ένα εργαλείο, που βοηθάει σε ασυνείδητο επίπεδο.

Και δουλεύοντας στο γραφείο μου, κατάλαβα ότι χρειάζομαι περισσότερες γνώσεις στην τραυματοθεραπεία και έτσι έκανα την εκπαίδευση στο EMDR ,στο Brainspotting και στο CRM.

Καθώς μεγαλώνω και μαθαίνω, κατάλαβα ότι το Sandplay είναι κι αυτό ένα εργαλείο με απίστευτες δυνατότητες και το έμαθα και αυτό. Πιστεύω ότι όσο πιο πολλά εργαλεία έχει ένας επαγγελματίας, τόσο πιο εύκολο είναι να βοηθήσει.

Καθώς περνάει ο καιρός, συνεχίζοντας πάντα για την εξέλιξή μου σαν θεραπεύτρια, έχω πάρει πιστοποίηση ως επόπτρια και σαν εκπαιδεύτρια στην θεραπεία CRM.

Έχω τον δικό μου επαγγελματικό χώρο, όπου κάνω ατομικές συνεδρίες , ομάδες αυτογνωσίας ή ομάδες με συγκεκριμένο θέμα και σεμινάρια.

Η μέθοδος που δουλεύω είναι βασικά η θεραπεία Gestalt.
Αυτό θα πει , δουλεύουμε το ‘’εδώ και τώρα’’ , αποδοχή του εαυτού μας και πηγαίνοντας μαζί με τις αντιστάσεις του ατόμου.

Με τους γονείς , με βοηθάει η εκπαίδευσή μου στην Αντλεριανή θεωρία , και η πεποίθηση που έχω ότι τα παιδία(και όχι μόνο) αν δεν ανήκουν με θετικό τρόπο, θα ανήκουν με αρνητικό.

Φυσικά μέσα στα εργαλεία μου είναι και οι διάφορες φιγούρες από το Sandplay που διαλέγει ο θεραπευόμενος φιγούρες και τις βάζει στην άμμο που υπάρχει και αυτό δουλεύει με προβολές και αρχέτυπα του Jung .

20150525_210338

Ανάλογα με την περίπτωση και το ιστορικό του θεραπευόμενου δουλεύουμε και με την  τραυματοθεραπεία EMDR  ή CRM(basic or Advanced).

Το πιο σημαντικό για μένα είναι η θεραπευτική σχέση, δηλαδή η σχέση του θεραπευτή με τον θεραπευόμενο, που χρειάζεται να χτίσουμε μαζί ασφάλεια, εμπιστοσύνη και να είναι μια σχέση που θα λειτουργεί σαν «διορθωτική εμπειρία».

Είναι ακόμη ταμπού για την Ελλάδα, και δυστυχώς οι άνθρωποι δεν μάθαμε όπως πηγαίνουμε στον οδοντίατρο όταν πονάει το δόντι μας, να πηγαίνουμε και στον ψυχολόγο όταν πονάει η ψυχή μας.
Πιστεύω ότι αυτό θα έκανε τα προβλήματα να μην μεγαλώνουν και να έχουν ημερομηνία λήξεως. Αλλιώς τα σέρνουμε χρόνια και γίνονται ένα με εμάς. Έτσι καταλήγουμε να είμαστε εμείς το πρόβλημα και η μη επιθυμία μας να το λύσουμε.